Veel gestelde vragen

 • Is het verplicht om brandblussers te hebben?

  Als ondernemer moet u voldoen aan de wettelijke regelgeving en brandveiligheidsnormen, voor u is dit verplicht. U als particulier raden wij voor eigen veiligheid en dat van uw gezin een rookmelder(s), blusdeken en brandblusser in huis te hebben, maar dit is niet verplicht.

 • Welk type brandblusser heb ik nodig?

  Dat hangt af van de situatie en de ruimte waar u deze voor nodig heeft. Een sproeischuim brandblusser is de beste universele oplossing. Deze is gebruiksvriendelijk, zeer effectief, vrijwel overal inzetbaar en richt weinig tot geen nevenschade aan. Wij geven u graag advies hierin.

 • Mag ik een blusdeken gebruiken bij een olie- of vetbrand?

  Nee, u kunt het beste bij een olie- of vetbrand een passende pandeksel hiervoor gebruiken of een brandblusser met F-klasse. U kunt een blusdeken wel gebruiken het doven van brandende kleding.

 • Hoeveel brandblussers zijn er nodig in mijn bedrijf?

  Als vuistregel geldt dat één brandblusser per 200 vierkante meter voldoende is. Dit mag dan een blusser met zes liter sproeischuim, zes kilogram poeder of 5 kilogram CO2 zijn. Op iedere verdieping heeft u minimaal twee brandblussers nodig, en wanneer er een verhoogde kans op brand is (bijvoorbeeld bij de opslag van brandbare stoffen of bij brandgevaarlijke werkzaamheden), dan gaat u uit van één brandblusser per 100 vierkante meter, met een minimum van drie brandblussers op iedere verdieping.