Keuringen en onderhoud

Tip: laat uw blusmiddelen controleren

Jaarlijkse controle zorgt voor het optimaal functioneren tijdens calamiteiten

Keuringen en onderhoud

Het leveren van veiligheidsproducten is één ding, maar daar laten we het natuurlijk niet bij. Om ervoor te zorgen dat deze middelen ook in de toekomst optimaal functioneren, verzorgen wij ook keuringen. Deze keuringen worden uitgevoerd door onze REOB-erkende onderhoudsdeskundigen. De desbetreffende keuringen zijn vastgesteld binnen de Arbowetgeving en het bouwbesluit.

Veelgestelde vragen

Als ondernemer moet u voldoen aan de wettelijke regelgeving en brandveiligheidsnormen, voor u is dit verplicht. U als particulier raden wij voor eigen veiligheid en dat van uw gezin een rookmelder(s), blusdeken en brandblusser in huis te hebben, maar dit is niet verplicht.

Dat hangt af van de situatie en de ruimte waar u deze voor nodig heeft. Een sproeischuim brandblusser is de beste universele oplossing. Deze is gebruiksvriendelijk, zeer effectief, vrijwel overal inzetbaar en richt weinig tot geen nevenschade aan. Wij geven u graag advies hierin.

Nee, u kunt het beste bij een olie- of vetbrand een passende pandeksel hiervoor gebruiken of een brandblusser met F-klasse. U kunt een blusdeken wel gebruiken het doven van brandende kleding.

Als vuistregel geldt dat één brandblusser per 200 vierkante meter voldoende is. Dit mag dan een blusser met zes liter sproeischuim, zes kilogram poeder of 5 kilogram CO2 zijn. Op iedere verdieping heeft u minimaal twee brandblussers nodig, en wanneer er een verhoogde kans op brand is (bijvoorbeeld bij de opslag van brandbare stoffen of bij brandgevaarlijke werkzaamheden), dan gaat u uit van één brandblusser per 100 vierkante meter, met een minimum van drie brandblussers op iedere verdieping.

Snel contact opnemen 0342-418249 info@fireprevent.nl

Bezoekadres

Drieënhuizerweg 7a
3774 RE Kootwijkerbroek
Navigeer