Ontruimingsoefening

Ontruimingsoefening

Een ontruiming. U moet er niet aan denken, maar u kunt er niet onderuit. Met een goed ontruimingsplan en -oefeningen bent u namelijk overal op voorbereid.

De veiligheid van uw werknemers is waarschijnlijk het belangrijkste in uw bedrijf. Maar het is niet alleen een persoonlijke wens, het is ook een plicht. De Arbowet en Richtlijn nr. 89/391/EEG verplichten de werkgever om maatregelen te treffen voor eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie van werknemers bij ernstig en onmiddellijk gevaar. Een ontruimingsoefening is één van die maatregelen. U dient regelmatig een ontruimingsoefening te houden om te controleren of uw ontruimingsplan (nog) goed functioneert.

Fire Prevent begeleidt en traint uw BHV-ers en organiseert, ensceneert en begeleidt ontruimingsoefeningen binnen uw bedrijf. De ontruimingsoefening is een generale repetitie van een ongeval of calamiteit. Zo weten medewerkers hoe zij het pand snel en veilig kunnen verlaten en leren BHV-ers een ontruiming efficiënt en accuraat te begeleiden. Na afloop evalueert onze deskundige de oefening met alle BHV-ers, waarbij hij de leermomenten bespreekt en verbeterpunten aangeeft. Onze deskundige maakt ook altijd een schriftelijke rapportage.

Mogelijkheid nascholing CCV (code95) 7 punten.


Bekijk ook deze VCA trainingen

VCA Basis
Haal nu je B-VCA diploma

Met het Basis-VCA diploma geeft u aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en...

Bekijk training
VCA VOL
Haal nu je VOL-VCA diploma

Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben.   Uw...

Bekijk training

Heb je nog vragen?

Neem direct contact op via het contactformulier

Bezoekadres

Drieënhuizerweg 7a
3774 RE Kootwijkerbroek
Navigeer