Ontruimingsoefening

Ontruimingsoefening

Een ontruiming. U moet er niet aan denken, maar u kunt er niet onderuit. Met een goed ontruimingsplan en -oefeningen bent u namelijk overal op voorbereid.

De veiligheid van uw werknemers is waarschijnlijk het belangrijkste in uw bedrijf. Maar het is niet alleen een persoonlijke wens, het is ook een plicht. De Arbowet en Richtlijn nr. 89/391/EEG verplichten de werkgever om maatregelen te treffen voor eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie van werknemers bij ernstig en onmiddellijk gevaar. Een ontruimingsoefening is één van die maatregelen. U dient regelmatig een ontruimingsoefening te houden om te controleren of uw ontruimingsplan (nog) goed functioneert.

Fire Prevent begeleidt en traint uw BHV-ers en organiseert, ensceneert en begeleidt ontruimingsoefeningen binnen uw bedrijf. De ontruimingsoefening is een generale repetitie van een ongeval of calamiteit. Zo weten medewerkers hoe zij het pand snel en veilig kunnen verlaten en leren BHV-ers een ontruiming efficiënt en accuraat te begeleiden. Na afloop evalueert onze deskundige de oefening met alle BHV-ers, waarbij hij de leermomenten bespreekt en verbeterpunten aangeeft. Onze deskundige maakt ook altijd een schriftelijke rapportage.

Mogelijkheid nascholing CCV (code95) 7 punten.


Heb je nog vragen?

Bekijk hier de meest gestelde vragen en vind direct een antwoord op jouw vraag.