Bij bedrijfshulpverlening (BHV) geven werknemers hulp bij onveilige situaties in het bedrijf. Een bhv’er weet bijvoorbeeld hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen. Of hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet geven. Zo zorgt hij ervoor dat werknemers en bezoekers geen of zo weinig mogelijk verwondingen en schade oplopen. Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. In kleine bedrijven kan een werkgever zelf de Bhv’er zijn. De Arbowet schrijft niet voor hoe de werkgever de bedrijfshulpverlening moet regelen. Hij moet in ieder geval rekening houden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die er zijn.
Inleiding
De 1-daagse herhalingscursus Bedrijfshulpverlening (BHV) leidt u weer op tot BHV-er en is een herhaling op een verlopen certificaat. Deze cursus is voor personen die de verantwoordelijkheid van hulpverlening op de werkvloer als taak op zich genomen hebben. Tijdens deze cursus worden de deelnemers getraind in de uitvoering van de taken van een bedrijfshulpverlener. Dat zijn o.a. evacuatie, ontruimen, nazorg, brandbestrijding en communicatie tijdens een incident. Bij een 1 daagse basiscursus ontvangt de deelnemer meer tijd en duurt de training 1,5 uur langer en hebben e-learning vooraf gemaakt .
Doelgroep
Medewerkers die in het bedrijf waar ze werkzaam zijn te maken krijgen met een taak als Bedrijfshulpverlener.
Doel opleiding
Met doel van de opleiding is het trainen van personeel op het gebied van communicatie en het gebruik van communicatiemiddelen tijdens een incident, brandbestrijding (brand drie- en vijfhoek, brandstadia, kleine blusmiddelen, ontruimingen en belang van nazorg.
Inhoud opleiding
Tijdens de BHV cursus komen onderwerpen op het gebied van Levensreddend Handelen (LEH), Brandbestrijding en Ontruiming (BOC) aan bod.
Ochtend
Tijdens het Levensreddende Handelingen (LH) worden de volgende onderwerpen behandeld:
Middag
Tijdens het Brandbestrijding, Ontruimingen en Communicatie (BOC) worden de volgende onderwerpen behandeld: