Bouwkundige brandpreventie

Heeft u brandwerende scheidingen in uw pand?

Heeft u brandwerende scheidingen in uw pand? Is dit noodzakelijk?

Dit zijn bijvoorbeeld betonwanden, stenenmuren, metalstud, gipswanden of glas wanden. Brandwerende scheidingen zijn bedoeld om een eventuele brand niet over te laten slaan naar een andere ruimte. Maar wat is nu een 30, 60, 90 of zelfs 120 minuten brandwerende wand?

Elk materiaal heeft zo zijn brandwerende waarde , dit heeft met verdichting en dikte te maken. Ook leidingen, pvc, cv, gas/waterleiding, kabelgoten en ventilatiekanalen moeten brandwerend worden afgewerkt. Hiermee krijg je te maken met verschillende producten: brandkleppen, pasta’s, geperste wol, schaaldelen, enzovoort.

Alle brandwerende producten zijn getest volgens de geldende norm, hebben een testrapport en een certificaat. Veel producten zijn wel getest volgens de norm maar dan staat er niet bij of hij goed is gekeurd en op welke manier dit te gebruiken is. Als ze zijn aangebracht is het natuurlijk een vereiste dat ze functioneel zijn. Dus zonder openingen en gaten waar rook en brand zich kan verspreiden.

Fire Prevent is gespecialiseerd en gecertificeerd om deze werkzaamheden te mogen uitvoeren. Vraag vrijblijvend advies aan.

Veelgestelde vragen

Om te weten wat u moet doen, neem gerust contact met ons op voor advies.

Snel contact opnemen 0342-418249 info@fireprevent.nl