AED

Tip: laat uw blusmiddelen controleren

Jaarlijkse controle zorgt voor het optimaal functioneren tijdens calamiteiten

AED

Heeft u een AED apparaat? Laat deze dan jaarlijks door ons keuren. 
Onder onderhoud valt in ieder geval de periodieke vervanging van de batterij en
elektroden wanneer deze aan vervanging toe zijn.
Zo is deze weer volgens de wetgeven en richtlijnen klaar voor gebruik.
Wij controleren de AED elk jaar uitvoerig en sturen daarna een rapportage op. 
Dan heeft u een bewijs dat je het apparaat op tijd hebt laten keuren.

Weet u hoe een AED werkt en hoe u moet reanimeren? Neem hier even een kijkje voor meer informatie!

Veelgestelde vragen

Als ondernemer moet u voldoen aan de wettelijke regelgeving en brandveiligheidsnormen, voor u is dit verplicht. U als particulier raden wij voor eigen veiligheid en dat van uw gezin een rookmelder(s), blusdeken en brandblusser in huis te hebben, maar dit is niet verplicht.

Dat hangt af van de situatie en de ruimte waar u deze voor nodig heeft. Een sproeischuim brandblusser is de beste universele oplossing. Deze is gebruiksvriendelijk, zeer effectief, vrijwel overal inzetbaar en richt weinig tot geen nevenschade aan. Wij geven u graag advies hierin.

Nee, u kunt het beste bij een olie- of vetbrand een passende pandeksel hiervoor gebruiken of een brandblusser met F-klasse. U kunt een blusdeken wel gebruiken het doven van brandende kleding.

Als vuistregel geldt dat één brandblusser per 200 vierkante meter voldoende is. Dit mag dan een blusser met zes liter sproeischuim of zes kilogram poeder zijn. Bij specifieke werkzaamheden moet er een brandblusser binnen 5 meter beschikbaar zijn.

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Hiervoor wordt het Bouwbesluit aangepast en wordt het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als je in een huurhuis woont.

Snel contact opnemen 0342-418249 info@fireprevent.nl