Verbandmiddelen

Tip: laat uw blusmiddelen controleren

Jaarlijkse controle zorgt voor het optimaal functioneren tijdens calamiteiten

Verbandmiddelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk om de juiste EHBO producten bij de hand te hebben wanneer je snel hulp wilt verlenen. In verbandkoffers zitten veel belangrijke spullen zoals verband, gaasjes, pleisters of schaar.
Veel verbandmiddelen hebben een houdbaarheidsdatum en mogen daarna niet meer gebruikt worden.
Fire Prevent controleert ieder jaar uw verbandkoffers en na een incident kan de inhoud ook nagevuld worden.

Veelgestelde vragen

Als ondernemer moet u voldoen aan de wettelijke regelgeving en brandveiligheidsnormen, voor u is dit verplicht. U als particulier raden wij voor eigen veiligheid en dat van uw gezin een rookmelder(s), blusdeken en brandblusser in huis te hebben, maar dit is niet verplicht.

Dat hangt af van de situatie en de ruimte waar u deze voor nodig heeft. Een sproeischuim brandblusser is de beste universele oplossing. Deze is gebruiksvriendelijk, zeer effectief, vrijwel overal inzetbaar en richt weinig tot geen nevenschade aan. Wij geven u graag advies hierin.

Nee, u kunt het beste bij een olie- of vetbrand een passende pandeksel hiervoor gebruiken of een brandblusser met F-klasse. U kunt een blusdeken wel gebruiken het doven van brandende kleding.

Als vuistregel geldt dat één brandblusser per 200 vierkante meter voldoende is. Dit mag dan een blusser met zes liter sproeischuim of zes kilogram poeder zijn. Bij specifieke werkzaamheden moet er een brandblusser binnen 5 meter beschikbaar zijn.

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Hiervoor wordt het Bouwbesluit aangepast en wordt het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als je in een huurhuis woont.

Snel contact opnemen 0342-418249 info@fireprevent.nl