Declaratie AED gebruik

Declaratie AED gebruik

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft budget ter beschikking gesteld om de verbruikskosten van de Automatische Externe Defibrillator (AED) na een reanimatie te vergoeden. Deze regeling is bedoeld om het verbruik van AED's zo laagdrempelig mogelijk te maken. Dat is heel belangrijk want elke AED-inzet is immers bedoeld om levens te redden. Tot nu toe konden organisaties die geen zorgaanbieder zijn, zoals supermarkten, winkels of sportverenigingen, de kosten voor het gebruik van deze AED’s alleen via de zorgverzekering van de patiënt regelen. Dit gebeurde vaak niet, omdat dit lastig is. Nu kunnen deze organisaties de kosten voor de directe inzet van AED’s vergoed krijgen via de Regionale Ambulancevoorziening.

Te declareren kosten zijn:
  • Vervangen van elektrodenpads.
  • Uitlezen van de AED.
  • Batterij als deze elke keer na inzet van de AED vervangen moet worden.
  • Gebruiksklaar maken van de AED.
Niet in aanmerking voor vergoeding komen:
  • Verbruiksartikelen die over datum zijn.
  • Verbruiksartikelen die periodiek vervangen moeten worden (zoals batterij).
  • Overige reguliere, eventueel terugkerende, kosten.
Declareren bij RAV’s

Hier kunt u via het kaartje de contactgegevens vinden van de RAV in de regio waar de reanimatie heeft plaatsgevonden. Op de website van de betreffende RAV treft u meer informatie aan over de exacte wijze waarop u uw verbruikskosten kunt declareren. Hier is ook aangegeven welke informatie de declaratie minimaal dient te bevatten.

Voor alle duidelijkheid, het is niet mogelijk de verbruikskosten van een AED bij Ambulancezorg Nederland te declareren. Declareren kan uitsluitend bij de Regionale Ambulancevoorziening.

Terug naar overzicht

Meer interessante items

Wat zijn de taken van een preventiemedewerker?

Binnen een bedrijf is het verplicht om minimaal één werknemer aan te stellen als preventiemedewerker. Als het bedrijf maximaal...

Bekijk
(Brand)veiligheidstips voor het barbecueën

Er komt natuurlijk heerlijk zomers weer aan en dat is weer een goede reden om te barbecueën. Om alles...

Bekijk
Is een heftruck certificaat verplicht?

Het heftruck certificaat is niet verplicht. Wel kan de werkgever dit verplicht stellen voor zijn werknemers. Volgens de Arbowet...

Bekijk
Vluchten bij een woningbrand

We weten nu dat het vanaf 1 juli 2022 wettelijk verplicht is om een rookmelder te hebben op elke...

Bekijk
Snel contact opnemen 0342-418249 info@fireprevent.nl