Subsidies / vergoedingen voor cursussen Fire Prevent

Subsidies / vergoedingen voor cursussen Fire Prevent

Voor veel cursussen die Fire Prevent aanbied en die je nodig hebt in je bedrijf, kan je subsidies of vergoedingen aanvragen. Bijvoorbeeld voor BHV, VCA of een heftruck cursus. Hieronder staan een aantal instanties waar dit mogelijk is. Dit kan erg interessant zijn voor jouw bedrijf, dus lees het eens rustig door en klik op de namen om hun website te bekijken.

OOM

OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Hun gezamenlijke doel is om het vakmanschap in de branche naar een hoger plan te tillen. Zij doen dit door de leercultuur binnen bedrijven te stimuleren en daar zowel werkgever als werknemer bij te betrekken. Dit in de overtuiging dat leren jezelf verrijkt, nieuwe deuren kan openen, maar bovenal leuk is.
Let op! Je dient de aanvraag vóór de cursusdag te hebben gedaan.

SOOB

Dit is voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen. De komende jaren zijn er in de sector transport en logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig.
SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.
Let op! Je dient de aanvraag vóór de cursusdag te hebben gedaan.

Zorgverzekering

EHBO cursussen kunnen wel tot 100% vergoed worden door je zorgverzekeraar. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.
Een EHBO cursus wordt vanuit de basisverzekering niet vergoed. Wanneer je geen aanvullende modules hebt afgesloten, is het júist goed om een cursus te volgen: Mocht jou of mensen in jouw omgeving iets gebeuren, dan is het ook prettig om te weten wat u te doen staat in geval van nood.
Een EHBO cursus dient altijd eerst zelf betaald te worden en vervolgens kun je een declaratie indienen. Hiervoor moet je meestal je factuur in te dienen en in sommige gevallen ook jouw certificaat.
Check van tevoren altijd even je eigen polis!

Wil je je inschrijven voor een cursus? Klik hier!

Terug naar overzicht

Meer interessante items

Wat zijn de taken van een preventiemedewerker?

Binnen een bedrijf is het verplicht om minimaal één werknemer aan te stellen als preventiemedewerker. Als het bedrijf maximaal...

Bekijk
(Brand)veiligheidstips voor het barbecueën

Er komt natuurlijk heerlijk zomers weer aan en dat is weer een goede reden om te barbecueën. Om alles...

Bekijk
Is een heftruck certificaat verplicht?

Het heftruck certificaat is niet verplicht. Wel kan de werkgever dit verplicht stellen voor zijn werknemers. Volgens de Arbowet...

Bekijk
Declaratie AED gebruik

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft budget ter beschikking gesteld om de verbruikskosten van de Automatische Externe...

Bekijk
Snel contact opnemen 0342-418249 info@fireprevent.nl