Subsidies / vergoedingen voor cursussen Fire Prevent

Subsidies / vergoedingen voor cursussen Fire Prevent

Voor veel cursussen die Fire Prevent aanbied en die je nodig hebt in je bedrijf, kan je subsidies of vergoedingen aanvragen. Bijvoorbeeld voor BHV, VCA of een heftruck cursus. Hieronder staan een aantal instanties waar dit mogelijk is. Dit kan erg interessant zijn voor jouw bedrijf, dus lees het eens rustig door en klik op de namen om hun website te bekijken.

OOM

OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Hun gezamenlijke doel is om het vakmanschap in de branche naar een hoger plan te tillen. Zij doen dit door de leercultuur binnen bedrijven te stimuleren en daar zowel werkgever als werknemer bij te betrekken. Dit in de overtuiging dat leren jezelf verrijkt, nieuwe deuren kan openen, maar bovenal leuk is.
Let op! Je dient de aanvraag vóór de cursusdag te hebben gedaan.

SOOB

Dit is voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen. De komende jaren zijn er in de sector transport en logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig.
SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.
Let op! Je dient de aanvraag vóór de cursusdag te hebben gedaan.

Zorgverzekering

EHBO cursussen kunnen wel tot 100% vergoed worden door je zorgverzekeraar. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.
Een EHBO cursus wordt vanuit de basisverzekering niet vergoed. Wanneer je geen aanvullende modules hebt afgesloten, is het júist goed om een cursus te volgen: Mocht jou of mensen in jouw omgeving iets gebeuren, dan is het ook prettig om te weten wat u te doen staat in geval van nood.
Een EHBO cursus dient altijd eerst zelf betaald te worden en vervolgens kun je een declaratie indienen. Hiervoor moet je meestal je factuur in te dienen en in sommige gevallen ook jouw certificaat.
Check van tevoren altijd even je eigen polis!

Wil je je inschrijven voor een cursus? Klik hier!

Terug naar overzicht

Meer interessante items

Vluchten bij een woningbrand

We weten nu dat het vanaf 1 juli 2022 wettelijk verplicht is om een rookmelder te hebben op elke...

Bekijk
Wat gaat de Arbeidsinspectie doen in 2022?

Wat gaat de Arbeidsinspectie doen in 2022? De Arbeidsinspectie gaat in 2022 volledig terugkeren naar de gewone prioritering. Maar...

Bekijk
Wat is schoorsteenbrand?

Het klinkt als een zware storm in het rookafvoerkanaal. Anderen hebben het over ‘een loeiend geluid’. Van buiten af...

Bekijk
Rookmelders 1 juli 2022 in iedere woning verplicht

Heb jij al een rookmelder? Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben...

Bekijk
Snel contact opnemen 0342-418249 info@fireprevent.nl

Bezoekadres

Drieënhuizerweg 7a
3774 RE Kootwijkerbroek
Navigeer