Ontruimingsplattegronden

Ontruimingsplattegronden

Wie zich tijdens een calamiteit in een gebouw bevindt, wil maar één ding: het pand zo snel mogelijk verlaten. Een duidelijke ontruimingsplattegrond op de juiste plek is daarbij onmisbaar. Fire Prevent  / FP Adviesbureau stelt deze graag voor u op en helpt u vluchten als het echt niet anders kan.

Een ontruimingsplattegrond toont de indeling van het gebouw met daarop weergegeven de nooduitgangen, vluchtroutes, vluchtroute aanduidingen en de aanwezige brandbestrijdingsmiddelen. De ontruimingsplattegronden zijn goed leesbaar en moeten zichtbaar en op voorgeschreven locaties in het bouwwerk worden geplaatst. Hiervoor worden de richtlijnen en normen gevolgd zoals die zijn omschreven in de NEN 1414.

Voor het opstellen van de ontruimingsplattegronden wordt gebruik gemaakt van de bouwtekeningen. Indien de eigenaar, gebruiker of beheerder deze niet kan aanleveren, dan zal Fire Prevent / FP Adviesbureau het gebouw op locatie in kaart brengen en deze gegevens gebruiken als basis voor het opstellen van de ontruimingsplattegronden.

Wilt u ook graag een ontruimingsoefening organiseren voor uw bedrijf? Neem hier even een kijkje voor meer informatie!

Veelgestelde vragen

Dit is van vele factoren afhankelijk. Wij maken graag vrijblijvend een Quickscan voor u.

Een ontruimingsplan moet voldoen aan NEN 8112:2017. Hierin wordt onder andere beschreven: - Omschrijving van gebouw en installaties van het pand; - Beschrijving van mogelijke scenario's; - Wijze van alarmeren en noodorganisatie; - Taken en instructies; Onderdeel van het ontruimingsplan vormen de ontruimingsplattegronden.

Snel contact opnemen 0342-418249 info@fireprevent.nl